Thursday, October 04, 2007

Serb government bans Novi Sad march after Jewish protests

Only just found out on Haaretz.com that the march has been banned. Interior minister, Dragan Jocic, has stated that 'extremist groups' are not a security threat, but that they are a problem for Serbia's 'image'! And in one fell swoop he chucked freedom of speech and human rights out of the window. Good to see that the organiser's have said that they will hold a demonstration anyway at the location where the march was due to start from. By the way the claim that this was a Neo-Nazi march is a lie. Just like the claim that this was a march commemorating Himmler's birthday! The organiser's specifically stated that this was a march against separatism in Kosovo and Vojvodina, and for Serbian unity. All Serb's were called to come together regardless of their political persuasion. I do believe they stated that only Serbian banners and flags would be acceptable. Look's like the truth went out the window along with the human rights and freedom of speech.
_____________________________________________
Technorati tags;
novi sad march nacionalni stroj goran davidovic

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

So I guess whosoever controls the media, controls the 'truth'. I remember reading about the SIOE rally in Brussels, stories reporting as fact that there were 'far-right organisers' involved, with the underlying message that these 'far-right organisers' were involved with SIOE and that 'far-right' is an inherently evil thing. So much for objective reporting, perhaps.

I hope to be able to read here how the march went, given that the organisers have, as you say, declared that they will hold it anyway. Here's hoping it goes well.

4:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

It is so easy to point the finger and say the word nazi when you feel threatened isn’t it? It truly dose anger me how spineless the government and media can be. I am glad to see you enjoyed your holiday. Maybe one day I will visit Serbia and check it out my self. It looks nice there.

www.IanMacNb.net

4:15 PM  
Blogger Srba said...

What the hell is going on? Are they really nazi? Because we don't need that, we need Serb naionalism. we don't need any white power bulsh1t, we need to distanse ourselves from the west all together. White countries are the ones that attacked us, we don't need them. Immigrants out, but "noindentitywesternWhites", keep your distanse.

12:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

It seems that this movement might actually be a Nazi movement. The majority of those arrested are non-Serbs known to be part of neo-Nazi organizations in Slovakia, Bulgaria, Poland and Slovenia.

2:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

Nikola, I think this post on a radical party website might interest you:

Sta smo dobili posle jucerasnjih desavanja?

1. Price o nekom narastajucem nacizmu i fasizmu, i umno poremecenog atonomasa Canka kao borca protiv istih (u Srbiji minornih, gotovo nepostojecih )pojava olicenim u nekoliko desetina mladica sa niskim koeficijentom inteligencije.

2. Oni koji su baceni na politicku (Canak i autonomasi) i drustvenu (crveni skinhed, sarpovac, Petakov koji je gostovao u Utisku nedelje i slicni) marginu su dobili priliku da budu prisutni u medijima i seju svoje bolesne i antsisrpke stavove. Evo slusao sam Canka i Petakova (i on je clan LSV)

3. Obraz (iako nije ucestvovao u akciji Nacionalnog stroja) je takodje okarakterisan kao fasisticki, kao i druge nacionalisticke organizacije. To je bilo i ranije, ali glupavim i nepromisljenim nastupom istog dana kada i Stroj i Obraz je tome doprineo.

4. Svaki sledeci, PRAVI miting protiv AUTONOMASTVA, PROTIV CEPANJA SRBIJE itd. ce biti losije shvacen i medijski tretiran zato sto su se maloumni nacisti na svom ''MITINGU ZA JEDINSTVO SRBIJE'' sve yasrali.


Nacizam je zlo. Nacista nema u Srbiji, osim nekoliko desetina maloumnika. Davidovic je kenjao u NIN-u da ih ima 500, a bilo ih je 50-ak i to zajedno sa nacistickim olosem iz drugih zemalja. Na svom blogu je ponavljao da nije nacista (iako je poznato da je on nacisdta), LAGAO JE danima preko Interenta da nije nacista, predstavljali su se kao ''srpska omladina'', ''srpske patriote'' i sl. a nisu smeli da javno kazu ono sto jesu NACISTI, a sada je sa domacim i stranim nacistima uzvikivao nacisticke parole i dizao ruku u nacisticki pozdrav. Olos...

Bice pusteni oni iz zatvora, ne brinite se... Dace im i da OSNUJU SVOJU STRANKU. Oni su NEOPHODNI SRPSKIM NEPRIJATELJIMA. Nekoliko desetina beznacajnih likova koji samo stete Srbiji i brukaju srpske rodoljube. Sta su postigli onim juce? Sta su mislili da ce postici? Nista korisno. ali zato puno stete.

Onih koji su marsovali sa Cedom, Cankom i Koracem je bilo par hiljada (isto kao na njihovom predizbornom skupu u Beogradu). Onih koji su setali sa her Flikom Davidovicem i hitlerovcima iz Poljske i Bugarske je bilo nekoliko desetina. (uzgred, kada SRS pravi skup u Novom Sadu tu je uvek PEDESET HILJADA LJUDI).

I jedni i drugi su ZLO. I Cedini i Cankovi i ovi Davidovicevi i Maksimovicevi. I jedni i drugi su EKSTREMISTI koji se moraju osuditi i protiv kojih se mora boriti.

Prvi su ekstremni liberali, sa vezama medju kriminalcima (Cankov prijatelj Nenad Opacic je osudjeni sef veternickog mafijaskog klana koji je srpsku decu trovao heroinom, a Cedine veze sa mafijom su poznate )oni koji skoro nista srpsko ne smatraju svojim, koji su nacionalno obeskorenjeni, autonomasi koji se poluotvoreno zalazu za odvajanje vojvodine od Srbije, oni koji bi dozvolili gej brakove i parade nemorala i legalizovali ''lakse'' droge...

Drugi su placeni olos (manjina) i korisni idioti (vecina) , nacisti, koji svojim stetocinskim akcijama rade u korist ovih prvih i koji su im potrebni, da im daju municiju za njihovu antisrpsku borbu. Izdavac antisemitske literature, paganin Vladimir Maksimovic, koji je pobegao iz bosne u Srbiju pocetkom rata i dok su njegovi drugovi ginuli na ratistu, on je iz fotelje huskao srpsku omladinu na nacionalizam. Isto radi isada. On im je u neku ruku ideoloski vodja. A skinhed Goran Davidovic, bivsi basista naci grupe Razor88, poznat pod nadimkom Misirac na nacistickom Stromfront forumu i clan medjunarodne nacisticke grupe Krv i Cast (Nacionalni stroj je farsa, u pitanju je KiC) je njihov ''firer''. Nikad nista korisni nisu uradili za Srbiju. Samo je brukaju i stete pravim rodoljubima.

Sram vas bilo nacisti! Prekinite vise da se predstavljate kao nacionalisti!

3:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Хвала за занимљив блога

8:20 AM  
Anonymous Sonya said...

Good blog :)

10:17 PM  

Post a Comment

<< Home